– DEPILACIJA –

DEPILACIJA Lycon

V Kozmetičnem studiu Jordan smo specializirani za depilacije z vrhunskimi avstralskimi voski Lycon. Če vas motijo dlake kjerkoli na vašem telesu, vam jih bomo z voski Lycon varno in občutno manj boleče odstranili. Prednost voskov za depilacijo Lycon je v tem, da kozmetičarke lahko izbiramo med dobesedno pisano paleto toplih voskov in voskov za odstranjevanje s trakovi, ki jih uporabimo glede na del telesa, ki ga depiliramo, ter na gostoto, dolžino in trdovratnost dlačic. Z voski Lycon lahko odstranimo že dlačice dolge zgolj 1 milimeter!  Naše stranke lahko izbirajo med različnimi vrstami depilacij: voskanje nog, rok ali intimnih predelov, voskanje obrvi, odstranjevanje dlačic nad ustnico ipd. Z voski, posebej razvitimi za močnejše moške dlake, pa bomo poskrbeli tudi za gospode. Da je za vse naše stranke depilacija z voski Lycon čim bolj prijetna izkušnja, pred in po depilaciji uporabljamo tudi negovalno kozmetiko Lycon, s katerimi zaščitimo in negujemo kožo, voskanje pa je zaradi tega občutno manj boleča in bolj prijetna izkušnja.  Na prvem mestu pa je poleg ugodja naših strank vedno tudi higiena. V kozmetičnem studiu Jordan se zato pri depilaciji s toplimi voski Lycon vedno strogo držimo pravila “one dip”. To pomeni, da za vsak nanos voska na kožo paličico za nanos vedno v vosek namočimo in uporabimo le enkrat! S tem se izognemo morebitnemu prenosu virusov in bakterij, ki lahko povzročajo spolne okužbe. Za več informacij o higienskem vidiku depilacije kliknite sem. Drage dame, če se prvič odločate za voskanje intimnih predelov in vas begajo izrazi, kot so brazilka, tanga in podobno, vam bo morda v pomoč spodnja slika. Za več nasvetov pa je tu za vas tudi naše strokovno osebje.   

Brazilska depilacija

Od vseh vrst depilacij je depilacija intimnih predelov oziroma brazilska depilacija bržkone tista, ki pri predstavnicah nežnejšega spola vzbuja največ dvomov, strahov in negotovosti. Ob omembi t.i. “brazilke” se poraja mnogo vprašanj: “Ali me bo bolelo? Kako dolge naj bodo dlake? Ali naj se pred voskanjem pobrijem, da bodo dlake krajše in bodo šle lažje ven? Kaj pa, če mi bo nerodno?” Prepričani smo, da smo zajeli tista najbolj pogosta, zagotovo pa jih obstaja še kar nekaj.

Naj vas potolažimo. Brazilska depilacija ni noben bavbav, če se je le lotimo pravilno. Povsem prijetna in neboleča izkušnja to ne bo nikoli in prav je, da že na začetku rečemo bobu bob. A z upoštevanjem nekaj povsem preprostih smernic jo lahko naredimo mnogo manj bolečo in precej bolj prijetno. V kozmetičnem studiu Jordan smo specialisti za depilacije z voski, zato vam iz prve roke lahko podelimo nekaj koristnih nasvetov, ki jih je vredno upoštevati pred samo depilacijo, še posebno, če nanjo prihajate prvič:

1. Pred voskanjem intimnih predelov si ne krajšajte dlačic. Prepričanje, da vas bo depilacija “tam spodaj” manj bolela, če bodo dlačice krajše, je namreč popolnoma napačno. V resnici je ravno nasprotno: daljše kot so dlačice, lažje jih je potegniti ven, kar posledično pomeni tudi manj bolečine. Upoštevajte pa seveda dejstvo, da če na brazilko prihajate prvič, potem bo izkušnja za vas zagotovo malce bolj neugodna, kot bi bila, če bi si dlačice na intimnih predelih odstranjevali redno. Ob pogostem britju namreč dlačice sčasoma postanejo bolj močne in trdovratne in jih je težje potegniti ven. Ob rednem voskanju pa se stanjšajo in razredčijo, zato jih je tudi mnogo lažje odstraniti.

2. Če na brazilsko depilacijo prihajate prvič, dlačice na intimnih predelih pa ste si doslej vedno odstranjevali z britvico, vam svetujemo, da na voskanje pridete vsaj 7 do 10 dni od zadnjega britja (oziroma vsaj 10 do 14 dni, če bomo voskali noge). Če je od zadnjega britja minil manj kot en teden, bodo dlačice prekratke, voskanje pa bo zaradi tega malce bolj nelagodno. Kljub temu, da so voski Lycon dovolj prožni in močni, da lahko odstranijo dlačice že pri dolžini enega milimetra, je to pravilo, ki bolj velja pri dlačicah, ki se jih že nekaj časa redno odstranjuje z voski, saj so takšne dlačice tanjše in mehkejše, zato se jih vosek lažje oprime in jih hitreje odstrani.

3. Marsikdo še vedno ne pozna razlike med toplimi voski in voski za odstranjevanje s trakovi. Nič hudega. Važno je, da jo poznamo mi, zato bomo vedno vedeli, katero vrsto voska je najbolje uporabiti za voskanje določenega dela telesa, da bodo rezultati čim boljši in dolgotrajnejši. Brazilko denimo opravljamo izključno s toplimi voski, torej brez souporabe traku, saj so ti voski izjemno močni in brez težave ven potegnejo ven več dlak, zaradi tega pa so tudi najprimernejši za odstranjevanje sramnih dlak, ki so praviloma vedno močnejše in trdovratnejše od dlačic na drugih delih telesa.

4. Pri depilaciji je vedno pomembna tudi ustrezna kombinacija različnih vrst voskov. V pisani paleti voskov za depilacijo Lycon namreč obstajajo voski z različno močjo in prožnostjo, namenjeni odstranjevanju dlak na specifičnih delih telesa. Voska, ki ga uporabljamo za depilacijo dlačic na nogah tako morda sploh ne bomo uporabili za voskanje intimnih predelov, preprosto zato, ker zanj ni primeren. Ali pa ga bomo uporabili za odstranjevanje tistih najbolj drobnih dlačic, ki jih pri prvem voskanju nismo uspeli odstraniti. Prednost voskov Lycon je v tem, da jih lahko na istem mestu potegnemo 5- do 6-krat, ne da bi pri tem poškodovali kožo, saj to pred začetkom depilacije najprej vedno zaščitimo z negovalnim oljem. Če je koža suha, izsušena ali preprosto občutljiva, se bo vosek prijel na kožo, ob odstranjevanju voska pa bomo stran potegnili tudi povrhnjico. Posledica bo poškodovana koža z mnogo več rdečice, kot bi si je želeli. Z uporabo olja poskrbimo za to, da je depilacija mnogo manj boleča, saj se vosek prime res samo dlake in potegne stran le to, ne pa tudi kože.

5. Puder v prahu. Pomembna točka, ki si jo je vredno prebrati več kot enkrat. V marsikaterem kozmetičnem salonu pri depilaciji uporabljajo otroški puder oziroma puder v prahu, kar pa ni pripročljivo. Puder namreč kožo izsuši, kar pomeni, da bo depilacija posledično zagotovo bolj boleča. Vosek se bo namreč namesto samo dlak prijel tudi kože. Zgodilo pa se bo to, kar smo predhodno opisali že v točki 4. V kozmetičnem studiu Jordan pudra v prahu NE uporabljamo. Namesto tega vašo kožo na depilacijo pripravimo z nanosom negovalnega olja, s pomočjo katerega bo depilacija za vas mnogo bolj prijetna izkušnja.

6. Pri depilaciji z voski je ravno tako kot izbira ustreznih voskov pomembna tudi sama tehnika voskanja. Torej pravilen nanos in odstranjevanje toplih voskov. Z uporabo pravilne tehnike voskanja se bomo namreč izognili poškodbam povrhnjice, odvečni rdečici in na koncu koncev tudi slabi volji. Stranke si želijo, da je depilacija zanje čim bolj prijetna izkušnja, mi pa si želimo, da so naše cenjene stranke čim bolj zadovoljne.

7. Pa smo prišli do magičnega števila sedem. In do najbrž najpomembnejše točke, ki jo je še kako potrebno upoštevati. Higiena! Stranke, ki nas že poznajo in k nam redno prihajajo na depilacije, vedo, da je v Kozmetičnem studiu Jordan higiena na prvem mestu. Prvo pravilo, ki mu pri nas vedno sledimo in s tem skrbimo, da je depilacija za naše stranke varna in higiensko neoporečna, je načelo no double dipping! To pomeni, da lesenih paličic za nanašanje voska nikoli ne uporabimo dvakrat. Oziroma povedano z drugimi besedami: ena paličica, en nanos. S tem se izognemo morebitnemu prenosu virusov in bakterij, ki lahko povzročajo spolne okužbe. Delovna temperatura voskov namreč ni tako visoka, da bi lahko uničila bakterije, zato za varnost strank poskrbimo z menjavanjem paličic ob vsakem nanosu voska.

Z besedo “higiena” pa v mislih nimamo le dvojnega pomakanja, pač pa tudi higieno strank. Razumemo, da stranke včasih k nam pridejo po celem dnevu v službi, kjer je hitra prha pred obiskom kozmetičarke misija nemogoče. Zato pa imamo pri nas čiste sanitarne prostore in vedno zadostno zalogo vlažnih robčkov, s katerimi se stranke lahko malce osvežijo in poskrbijo, da ob depilaciji intimnih predelov ne bo nerodno nikomur, ne njim, ne nam! 😉